blog ni masih baru ye.khas utk segala macam GA n contest.jom sapot dgn mnjadi follower saya!yeayy!!
blog asal saya Jangan Jeles

Tuesday, July 12, 2011

Saye suke online shopping!


nak join?klik banner cecepat!hadiah sangat2 la ohsem!!

haa..ape tips2 nak online shopping??saya ni slalu shopping kat ebay je..haha..
  1. kte kne tau service dy cmne.sbb ade kedai ni y tipu.de y gambar lain,t bile sampai barang kat kita,eh2 apesal lain??haa..x ke membazir?wlopun x mahal tp still duit kan?=) cmne nak tau service dy tip top ke x..tgk comment2 kat entry die..paling nak senang tgk no follower dy..ramai x..=) kdg2 dy letak gambar2 customer dy,kalau ramai,mksudnye ramai la y bpuas hati..so,kte pon senang ati la cket nak beli dari kedai dy kan?
  2. jangan rambang mata.tgk dulu semua barang y ada..cuci mata dulu,then pick the best y sesuai ngan citarasa kita..beli bnyak2 ikut nafsu tp nanti xpakai buat apa?membazir,baik duit 2 beli brg lain y lagi cntik..kan?
  3. beli mana yang perlu sahaja.selalunya org ni,kalau org lain ade,die pon nak kene ada jugak..mula la mencari2 kat shopping blog ni haa..x salah..tp sampai bila nk cam tu kan?beli bila perlu..contohnye,kalau ade dinner ke..anniversary ke..haa..beli la sehelai dress..mahal pon xpe,asalkan beli sehelai yang paling tip top untuk majlis tu..baru la umphh!!x membazir n puas ati!!=)
  4. jangan la main2.kalau dah cakap kat buyer nak beli,bayarkan duit cepat2...sian dorg.kite cop2 barang dy tp xbayar2,x ke cam dah tutup periuk nasi dia..klu x,boleh dia jual kat org lain..lagi2 pulak barang tu barang hot...jangan la buat perangai mcm ni..kesian..silap2 t nama kite kne blacklist ha,sampai ke tua xde sape nk jual barang kat kte..
  5. last but not least,bile barang dah sampai kat tgn,jgn lupe roger si penjual.khabarkan y barang dh samapi..xde la dia pon tertanya2..ape salahnye kite bergambar ng barang y kita beli n emailkan kepada si penjual.terharu dia nanti taw...mana tau,next time dapat discount?^^

So..tu je la kot tips2 y saya boleh bagi untuk sesapa y berminat nak online shopping ni..haha.saya memang ske online shopping ni..senang n cepat..lagi2 dengan company y service die cepat...haaa..memang saya melekat je la duk beli barang dia..hahaha..

ALL PRESENTS ARE SPONSORED BY:

saya tag lynn,ieta dan hasliza

3 comments: